+36-30-815-1437

Szolgáltatásaink:

Hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezések forgalmazása, beüzemelése, karbantartása, javítása, a beüzemeléshez és a javításhoz szükséges alkatrészek, kiegészítők kereskedelme.

A beüzemelést képzett, F-gáz azonosítóval ( Hartmann István, 2000000006895 )  rendelkező szakemberünk végzi! Megléte feltétele e tevékenység folytatásának ezzel együtt a garancia érvényesítésének!
 

Szerintünk fontos, hogy a leendő vásárló is tisztában legyen néhány dologgal a klímaberendezésekkel kapcsolatban. Az alábbiakban felsorolt szempontok azoknak nyújtanak segítséget, akik most, vagy a közeljövőben tervezik készülék beszerzését, kivitelezését.

Teljesítmény meghatározása:
 
A megfelelő hűtésteljesítmény kiválasztása szakember feladata. Tapasztalatunk az, hogy klímavásárlás alkalmával nem sok súlyt fektetnek a készülék teljesítményének kiválasztására. Pedig ha a teljesítményszámítás nem jó, hiába a legdrágább készülék, ha az nem tud feladatának megfelelően funkcionálni.
A klímaberendezés hűtőteljesítményét a helyiség hőterhelésének figyelembevételével választjuk ki! Cégünk készséggel nyújt segítséget a megfelelő teljesítményű és típusú berendezés kiválasztásában.

A méretezéshez az alábbi szempotok figyelembevétele szükséges:

  • Helyiség méretei, tájolása, elhelyezkedése, fekvése, kialakítása, szigetelése
  • Ablak felület nagysága
  • Helyiség rendeltetése (pl.: hálószoba, üzlethelység,stb.)
  • Helyiségben tartózkodó emberek száma
  • Helyiségben lévő belső hőtermelő gépek, (például számítógépek, hűtőberendezések, stb.) teljesítménye
  • Nagyobb terek esetén a világító testek száma, teljesítménye


Ha ezek az adatok ismertek, úgy a megfelelő hűtésteljesítményű, kivitelű és esztétikájú klímaberendezés már kiválasztható.

Típus kiválasztása:

Helyiségek utólagos klimatizálására ún. komfortklíma berendezéseket szoktak felhasználni, melyek az alábbi három fő csoportba sorolhatók: Ablakklímák, Mobil klímák és osztott, azaz SPLIT rendszerű klímaberendezések.
A megfelelő berendezés kiválasztása szakembert igényel, mert a berendezések különféle méretűek, hűtőteljesítményűek és kivitelűek, így nem minden típusú klíma alkalmas minden helyiségbe.
A ma kapható klímaberendezések számos, nagyon jól funkcionáló extra felszereltséggel rendelkeznek, (UV-fertőtlenítés, öntisztító-szagtalanító funkció, plazma szűrő, ion generátor, inverteres kompresszor, stb.), melyek a komfort mellett az energiatakarékosság jegyében is születnek. A ma érvényes energiaárak mellett ez nem elhanyagolható szempont. Mindig érdemes megfontolni, hogy milyen villamos energiaosztályú berendezés mellett döntünk, mert léteznek berendezések, (lásd.inverteres) melyek akár 40%-kal energiatakarékosabbak társaiknál. Ez annyit jelent, hogy az üzemeltetés 5-10 évében a többletberuházás 1-3 éven belül megtérül.
Ezek ismeretében készséggel állunk rendelkezésére, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelő klímaberendezést választhassa ki. Egy klímaberendezés vásárlása nem 1-2 évre szól, így számunkra is fontos, hogy az általunk értékesített klímaberendezések mind esztétikában, mind műszaki tartalomban évek múltán is kielégítsék Vevőink igényeit.

Tervezés:

Egy rossz helyre, hanyagul felszerelt klíma esztétikailag elcsúfíthatja a klimatizált helyiséget, és amellett káros huzathatása is lehet a huzamosabb ideig bent tartózkodó személyek számára.
A gondos tervezéshez elengedhetetlenek az alábbi lépések betartása:
A kültéri és beltéri egység helyének pontos meghatározása, a nyomvonalak kijelölése, kondenzvíz elvezetésének módja és lehetősége, villamos megtáplálás lehetőségei.

Vásárlás utáni tudnivalók:
 
Sokan hajlamosak arra, hogy a klímaberendezés megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, évente legalább egy, de tekintve hogy a mai készülékek hőszivattyúsak és akár fűthetünk is velük gazdaságosan, két alkalommal szakszerű karbantartást igényelnek!

A karbantartási munkálatokat szezon előtt tavasszal és ősszel célszerű végezni, mert így a szezon kezdetekor már hibátlan, karbantartott berendezéssel tud légkondícionálni!

+