Klímaberendezés

Szolgáltatásaink:

Hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezések forgalmazása, beüzemelése, karbantartása, javítása, a beüzemeléshez és a javításhoz szükséges alkatrészek, kiegészítők kereskedelme.

A beüzemelést képzett, F-gáz azonosítóval ( Hartmann István, 2000000006895 )  rendelkező szakemberünk végzi! Megléte feltétele e tevékenység folytatásának ezzel együtt a garancia érvényesítésének!!! 
 

Szerintünk fontos, hogy a leendő vásárló is tisztában legyen néhány dologgal a klímaberendezésekkel kapcsolatban. Az alábbiakban felsorolt szempontok azoknak nyújtanak segítséget, akik most, vagy a közeljövőben tervezik készülék beszerzését, kivitelezését.

Teljesítmény meghatározása:
 
A megfelelő hűtésteljesítmény kiválasztása szakember feladata. Tapasztalatunk az, hogy klímavásárlás alkalmával nem sok súlyt fektetnek a készülék teljesítményének kiválasztására. Pedig ha a teljesítményszámítás nem jó, hiába a legdrágább készülék, ha az nem tud feladatának megfelelően funkcionálni.
A klímaberendezés hűtőteljesítményét a helyiség hőterhelésének figyelembevételével választjuk ki! Cégünk készséggel nyújt segítséget a megfelelő teljesítményű és típusú berendezés kiválasztásában.

A méretezéshez az alábbi szempotok figyelembevétele szükséges:

  • Helyiség méretei, tájolása, elhelyezkedése, fekvése, kialakítása, szigetelése
  • Ablak felület nagysága
  • Helyiség rendeltetése (pl.: hálószoba, üzlethelység,stb.)
  • Helyiségben tartózkodó emberek száma
  • Helyiségben lévő belső hőtermelő gépek, (például számítógépek, hűtőberendezések, stb.) teljesítménye
  • Nagyobb terek esetén a világító testek száma, teljesítménye


Ha ezek az adatok ismertek, úgy a megfelelő hűtésteljesítményű, kivitelű és esztétikájú klímaberendezés már kiválasztható.

Típus kiválasztása:

Helyiségek utólagos klimatizálására ún. komfortklíma berendezéseket szoktak felhasználni, melyek az alábbi három fő csoportba sorolhatók: Ablakklímák, Mobil klímák és osztott, azaz SPLIT rendszerű klímaberendezések.
A megfelelő berendezés kiválasztása szakembert igényel, mert a berendezések különféle méretűek, hűtőteljesítményűek és kivitelűek, így nem minden típusú klíma alkalmas minden helyiségbe.
A ma kapható klímaberendezések számos, nagyon jól funkcionáló extra felszereltséggel rendelkeznek, (UV-fertőtlenítés, öntisztító-szagtalanító funkció, plazma szűrő, ion generátor, inverteres kompresszor, stb.), melyek a komfort mellett az energiatakarékosság jegyében is születnek. A ma érvényes energiaárak mellett ez nem elhanyagolható szempont. Mindig érdemes megfontolni, hogy milyen villamos energiaosztályú berendezés mellett döntünk, mert léteznek berendezések, (lásd.inverteres) melyek akár 40%-kal energiatakarékosabbak társaiknál. Ez annyit jelent, hogy az üzemeltetés 5-10 évében a többletberuházás 1-3 éven belül megtérül.
Ezek ismeretében készséggel állunk rendelkezésére, hogy Ön az igényeinek leginkább megfelelő klímaberendezést választhassa ki. Egy klímaberendezés vásárlása nem 1-2 évre szól, így számunkra is fontos, hogy az általunk értékesített klímaberendezések mind esztétikában, mind műszaki tartalomban évek múltán is kielégítsék Vevőink igényeit.

Tervezés:

Egy rossz helyre, hanyagul felszerelt klíma esztétikailag elcsúfíthatja a klimatizált helyiséget, és amellett káros huzathatása is lehet a huzamosabb ideig bent tartózkodó személyek számára.
A gondos tervezéshez elengedhetetlenek az alábbi lépések betartása:
A kültéri és beltéri egység helyének pontos meghatározása, a nyomvonalak kijelölése, kondenzvíz elvezetésének módja és lehetősége, villamos megtáplálás lehetőségei.

Vásárlás utáni tudnivalók:
 
Sokan hajlamosak arra, hogy a klímaberendezés megvásárlása és felszereltetése után elfeledkezzenek arról, hogy bizony ahhoz, hogy a berendezés kifogástalanul működjön, évente legalább egy, de tekintve hogy a mai készülékek hőszivattyúsak és átmeneti időszakban akár fűthetünk is velük gazdaságosan, két alkalommal szakszerű karbantartást igényelnek!

Ha másért nem is a magunk és családtagjaink, kollégáink egészsége érdekében! 

A karbantartási munkálatokat szezon előtt tavasszal és ősszel célszerű végezni, mert így a szezon kezdetekor már hibátlan, karbantartott berendezéssel tud légkondícionálni!

Bemutatkozás

Magas szakmai képzettségünkkel és több éves tapasztalatunkkal szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy otthona hűtése, fűtése, megoldott legyen, háztartási gépei megfelelően működjenek, ezáltal a legkevesebb gondot okozzák!

Elégedett ügyfeleink jelentik számunkra a legnagyobb elismerést! Remélhetőleg hamarosan Önt is közöttük tudhatjuk!

Kapcsolat

Keressen minket az alábbi elérhetőségeinken:
Hartmann Szerviz Kft.
Telefon: +36-30-815-1437
E-mail cím: kft@hartmannszerviz.hu